Nieuw hier?

Wij zijn een levendige kerkelijke gemeente. Onze kerkgebouwen zijn de Bergsingelkerk en de BMvier (samen de Gereformeerde kerk te Rotterdam) en wij horen landelijk bij de Protestantse Kerk in Nederland. Wij willen een open en gastvrije geloofsgemeenschap zijn. In onze stad Rotterdam gebeurt van alles. Wij maken graag deel uit van dat gebeuren.

Misschien denk je erover om ons te komen bezoeken. Zo’n eerste bezoek kan best spannend zijn. Want wat kan je verwachten, hoe gaan dingen en waar moet je aan denken? Om je te helpen proberen we op een aantal vragen alvast een antwoord te geven. Heb je nog een vraag? Neem dan gerust contact met ons op via mail of Social Media.

1. Voor wie is de Bergsingelkerk?

Wij zijn een gemeente waar iedereen welkom is en meetelt.

2. Hoe laat begint de kerkdienst?

Bij ons in de kerk is er alleen een ochtenddienst. De kerkdiensten in de Bergsingelkerk en de BMvier beginnen beiden om 10:00 uur. In de kalender op deze website vind je meer info.
Er is plaats genoeg dus je kunt vlak voor aanvang nog binnenkomen.

3. Kan ik opgevangen worden bij een eerste bezoek?

Natuurlijk. Geef je gegevens aan ons door. Dan neemt er iemand contact met je op die je uitnodigt en je opvangt tijdens je eerste bezoek.

4. Hoe lang duurt een kerkdienst?

De kerkdienst duurt een uurtje.

5. Welke kleding doe ik aan?

Wij vinden het belangrijk dat je je thuis voelt. Kom daarom in de kleding die je normaal ook aan doet en waar jij je prettig in voelt.

6. Is er ook iets te doen voor mijn kinderen?

Tijdens de dienst is er oppas voor baby’s en peuters. Oudere kinderen kun je gewoon meenemen naar de dienst. Voor hen is er een kindernevendienst

7. Is er ook doordeweeks iets te doen bij Bergsingelkerk?

Ja, er zijn allerlei activiteiten doordeweeks.