Concert 13 juni – Rotterdam Chamber Music Society

Over een week is het zover: op woensdagavond 13 juni 2018 klinken er in de Bergsingelkerk te Rotterdam werken van de Weense componisten Gustav Mahler en Alban Berg uitgevoerd door de Rotterdam Chamber Music Society (RCMS)

Het concert opent met de Sieben frühe Lieder van Alban Berg in een arrangement voor sopraan en ensemble van Reinbert de Leeuw. De Sieben frühe Lieder zijn het werk van een jonge Alban Berg: hij was een twintiger toen hij de liederen componeerde! Een twintiger die zijn eigen expressieve, kleurrijke muzikale taal begint te ontwikkelen. Hij profileert zich als een lyricus ‘pur sang’, met een uitzonderlijk talent voor melodie en een meesterlijke beheersing van de muzikale vorm.

Na de pauze volgt de 4e Symfonie van Gustav Mahler. Gecomponeerd in de zomers van 1899 en 1900 wordt deze symfonie vaak als zijn zonnigste symfonie beschouwd. Klaus Simon heeft een prachtig arrangement gemaakt voor sopraan en ensemble. In beide werken soleert de Vlaamse sopraan Liesbeth Devos.

Er staat u een meeslepende, romantische avond te wachten!

Meer informatie over RCMS en dit concert in het bijzonder vindt u op de website: http://www.rotterdamchambermusicsociety.nl/node/20
Het programmaboekje is hier ook te downloaden.

De laatste nieuwtjes, foto’s en video’s kunt u vinden op de Facebook pagina: www.facebook.com/rotterdamchambermusicsociety

Het concert vindt plaats op 13 juni om 20.15 uur in de Bergsingelkerk te Rotterdam. De toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage na afloop is meer dan welkom! Reserveren voor dit concert is niet nodig.

Flyer concert