BijbelLiterair

Misschien heb je Dit zijn de namen van Tommy Wieringa of Judas van Amos Oz gelezen en ben je nieuwsgierig wat er nu eigenlijk precies in de Bijbel staat? Of je bent bekend met wat losse verhalen, maar zou wel eens wat meer aandacht willen voor de rode draad? Dan is de serie BijbelLiterair iets voor jou.

De Bijbel is het meest verkochte boek ter wereld. In de Bijbel staan gedichten, wijsheden, brieven en heldenverhalen die tot op de dag van vandaag een inspiratie vormen voor onze cultuur. Kunst, taal, wetgeving, muziek en filosofie en op deze wijze ook het maatschappelijke leven in onze Westerse samenleving, zijn door de Bijbel beïnvloed.

De Bijbel is ook een boek dat niet altijd makkelijk te lezen is. Daarom is er BijbelLiterair. Op deze manier kan je vrijblijvend kennismaken met de Bijbel. BijbelLiterair is bedoeld voor mensen die niet bekend zijn met het christelijk geloof en/of de Bijbel, maar wel hun literaire kennis over de Bijbel willen uitbreiden.

Wat gaan we doen?
BijbelLiterair bestaat uit vijf avonden. De eerste avond bestaat uit een inleiding over de ontstaansgeschiedenis en de opzet van de Bijbel, maar we gaan natuurlijk ook een stukje lezen. Tijdens de andere vier avonden staat een specifiek Bijbelboek en/of hoofdstuk centraal. Hierdoor zal telkens een ander genre behandeld worden, waardoor je in korte tijd kennismaakt met de verschillende literaire stijlen en diversiteit die de Bijbel kent. Daarnaast wordt aandacht besteed aan de invloed die het boek heeft gehad voor taal, wetgeving, kunst, muziek en filosofie. Na afloop is er gelegenheid om nog wat na te praten en te borrelen.

Data: woensdagavonden 4/4, 11/4, 18/4, 25/4 en 2/5
Locatie: Bergsingelkerk, Bergsingel 150, 3037 GM Rotterdam
Tijdstip: 20:00 – 22:00 uur
Kosten: geen

Contact en aanmelding
De avonden worden georganiseerd door de Bergsingelkerk. Neem voor meer informatie of aanmelding contact op met Rik Zwalua via gkrjong@gmail.com.

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten