14 oktober: Aandacht voor Soedan

BMVier staat 14 oktober in het teken van Soedan, een land waar voortdurend geweld is. Na twintig jaar oorlog vierde Zuid-Soedan in 2011 haar onafhankelijkheid. Anderhalf jaar later barstte het geweld opnieuw los. Sindsdien zijn 50.000 mensen omgekomen. Duizenden mensen zijn weer op de vlucht geslagen in eigen land, vooral vrouwen en kinderen. Naast noodhulp in vluchtelingenkampen is het van groot belang een democratie op te bouwen.

Van de Internationale Coördinatie Commissie Ontwikkelingssamenwerking (ICCO) komt Jeroen Jurriens. Hij is verantwoordelijk voor de coördinatie van noodhulp in Centraal en Oost-Afrika en gespecialiseerd in het thema rampenpreventie en weerbaarheid.

De Soedanees Yasser Wardi Ghiri komt zijn muziek geïnspireerd met invloeden uit zijn land ten gehore met zijn luit (lud). Hij laat ons zijn prachtig vertolkte vrijheidsliederen horen, waaruit “hoop doet leven” spreekt.

Wij vinden het gezellig als u na afloop met ons mee-eet, we serveren een Soedanese maaltijd. Graag telefonisch 010-4778683 010-4771275 of via de inschrijflijst aanmelden.

14:30 uur: Inloop
15.00 uur Introductie PROBLEMATIEK in Soedan door Jeroen Jurriens
15.45 uur Luitmuziek door Jassir Wardi
16.00 uur PROJECT informatie door Jeroen Jurriens (ICCO)
17.00 uur Luitmuziek door Jassir Wardi
17.30 uur Drankje en warme Soedanese maaltijd

Boekenlegger op de permalink.

Reacties gesloten